Egyre többeknek a Balaton a Riviéra

A Balatonnál a strandolás szempontjából gyakran kedvezőtlen időjárást ellensúlyozta a programok választéka.

BuL
2014. 09. 01. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pontos adatok még nem állnak rendelkezésre, de annyi tudható, hogy a város az első fél évben 7-10 százalékkal növelte a vendégforgalmát, és a főszezon sem alakult rosszul. Siófokon az elmúlt években folyamatosan nőtt a vendégéjszakák száma, ami idén átlépheti a bűvös egymilliós számot – fogalmazott a turisztikai egyesület elnöke. A város több tucatnyi szállodájának forgalma ebben a szezonban is kedvezően alakult, a négycsillagos szállodák például közel teljes kapacitáskihasználtsággal működtek, a part menti szolgáltatók azonban nem ilyen elégedettek, többüknél hozott forgalomcsökkenést a gyakori esős időjárás. Siófok színes programkínálatának köszönhetően egész nyáron este is volt élet az utcákon, ami nem jellemző más tóparti városokra – mondta vasárnap Hoffmann Henrik.

A siófoki Hotel Residence és Kukorica Csárda tulajdonosaként arról számolt be, hogy a 150 férőhelyes szálloda csaknem telt házzal működött egész nyáron annak ellenére, hogy a több éve stagnáló áraikat idén 7-10 százalékkal megemelték. Az étterem forgalma augusztusban 5-10 százalékkal nőtt a korábbi évhez képest, ami bőven ellensúlyozza a kevésbé kedvező júliusi adatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.