Egyre többször fizet kártyával a magyar

Egyre többet használják Visa kártyájukat a magyarok külföldön, az idén június-augusztusban 17 százalékkal gyakrabban fizettek kártyával és ugyanennyivel emelkedett az általuk fizetett összeg is – derül ki a Visa Europe csütörtökön közzétett adataiból.

NT
2014. 09. 18. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adatok alapján augusztus volt a legforgalmasabb hónap, a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel 20 százalékkal több átutalást regisztrált a vállalat, ugyanakkor az elköltött összeg mértéke augusztusban volt a legmagasabb.

A magyarok körében a legnépszerűbb európai úti cél Olaszország és Horvátország volt idén, Görögország pedig felkerült a 10 legnépszerűbb desztináció közé, ahol a magyarok 50 százalékkal többet költöttek a POS termináloknál idén nyáron, mint 2013-ban.

A vizsgált időszakban leggyakrabban szupermarketekben és benzinkutakon használták kártyájukat a magyar turisták, legnagyobb értékben viszont a szállodákban fizettek, a tavalyi összeghez képest 21 százalékkal többet.
A külföldi Visa kártyatulajdonosok a nyári hónapokban összességében 11 százalékkal többet és 20 százalékkal gyakrabban költöttek kártyával Magyarországon.

Június–augusztusban a szlovák kártyabirtokosok használták legtöbbet bankkártyájukat Magyarországon, őket sorrendben az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból és Franciaországból idelátogatók követték – olvasható a jelentésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.