Egyszázalékos növekedést hozhat a hitelprogram

Ugyancsak hasonló mértékű pozitív hatást fejtettek ki a magyar GDP-re a folyamatos kamatcsökkentések.

MD
2014. 09. 06. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: megtört a jég a vállalati hitelpiacon, és egyre több bankkölcsönhöz jutnak a hazai kis- és középvállalkozások, köszönhetően az MNB-s programnak is. A szakember kitért arra is, hogy a bankrendszer jövedelmezősége az idén kiugróan rossz lesz. Ugyanakkor ez sem rengeti meg alapjaiban a hitelintézeti rendszert, vagyis a pénzügyi stabilitást a devizahiteles-ügyből keletkező terhek sem törik meg.

Vonnák Balázs hangsúlyozta: a következő években fokozatosan javuló pályára állhatnak a hitelintézetek. Rámutatott arra is: a jegybank számításai szerint csak egy-két banknál merülhet majd fel tőkeemelési igény.

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait úgy értékelte, a magyar gazdaság növekedése volt a legmagasabb a 28 uniós tagállam között az előző év azonos időszakához képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.