Elkelt a frekvenciakészlet

Az elvárt 104 milliárd forint minimumdíjnál többért, összesen 130,63 milliárd forintért értékesítette szélessávú mobil-adatforgalomra alkalmas frekvenciakészletét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a nyerteseket hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón hirdették ki.

LR
2014. 09. 29. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frekvenciapályázat mind a négy indulója nyert blokkokat. A három legnagyobb értékű csomagra a várakozásoknak megfelelően a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone kap használati jogosultságot, míg a Digi Távközlési Kft. egy kisebb frekvenciacsomag nyertese lett. A nyertesekkel az NMHH hatósági szerződést köt, a szolgáltatók 2034-ig jogosultak használni a frekvenciákat.

Karas Monika, a hatóság elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a sikeres pályázat megteremti a digitális gazdaság fejlesztésének lehetőségét, felgyorsul a mobil-adathálózat sebessége, az internetpenetráció nőni fog és a jelenleg még hátrányos helyzetben lévő kistérségek is bekapcsolhatók a digitális vérkeringésbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.