Elstartolt a IX. Coop Rally

A magyar élelmiszerek népszerűsítését szolgáló idei Coop Rally a Zwack Unicum Nyrt. dunaharaszti gyárából startolt csütörtökön reggel.

NT
2014. 09. 11. 8:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 9. alkalommal megszervezett országjáró autós túra két nap alatt  több mint 700 kilométert megtéve jut el Dunaharasztiból Sárvárra, és közben több magyar élelmiszert gyártó cég telephelyét érinti a Dunántúlon. A résztvevőket Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos indította útnak csütörtökön.

A túra indulóállomását jelentő Zwack Unicum Nyrt. az idén március 31-én zárult üzleti évében 22,15 milliárd forint nettó árbevételt ért el, hasonlót az előző évi 22,26 milliárd forinthoz. A cég adózott eredménye az előző évi 1,198 milliárd forintról 1,514 milliárd forintra emelkedett a 2013/2014-es üzleti évben.

Frank Odzuck, a Zwack Unicum Nyrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a társaság a jelenlegi üzleti évében is az előzőhöz hasonló jó eredményre számít annak ellenére, hogy a magyarországi égetett szeszes italok piacán már évek óta csökkenő tendencia tapasztalható. Hozzátette, hogy a piacvezető szerepet csak folyamatos fejlesztésekkel és innovációval lehet megtartani.

A vezérigazgató elmondta, a Coop csoport a Zwack kiemelkedően jó üzleti partnerei közé tartozik, a kapcsolat két évtizedes múltra tekint vissza.

A Zwacknak három gyára működik Magyarországon: Budapesten, Dunaharasztiban és Kecskeméten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.