Érkeznek a robotok Soroksárra

A Rondo Hullámkartongyártó Kft. fejleszt.

LM
2014. 09. 21. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák tulajdonú vállalat Soroksáron működő gyárában naponta 700-800 raklapnyi hullámkartonpapír terméket állít elő, több száz hazai és külföldi iparvállalatot lát el környezetbarát csomagolóanyaggal.

Mint írták, az új fejlesztéssel nem lesz szükség többet raklapokra és targoncákra, mert a gyárba robottechnológiával működő úgynevezett palettázó berendezést telepítenek.

A közlemény idézi Sigray Máriát, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: az üzemben három műszakban naponta 30-35 kamiont töltenek meg készáruval. Kulcsfontosságú, hogy az elkészült csomagolóanyagok rakodása fennakadások nélkül, gyorsan és biztonságosan megtörténjen.

Véleménye szerint az új technológia példaértékű a csomagolóiparban, mert azzal, hogy a gyártási részlegre a fejlesztést követően nem kerülnek be a piacon forgó raklapok, így az egész gyártási folyamat tisztábbá és ellenőrizhetőbbé válik. Az újítás lényege a gyártósor végén elhelyezett robotizált berendezés, amely leveszi a készárut, és azt szállításra alkalmas egységekbe rendezi.

Az osztrák Ganahl család tulajdonában álló Rondo-csoport 1994-ben alapította magyarországi leányvállalatát Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven. A cég azóta folyó értéken számolva több mint 10 milliárd forintot költött beruházásokra, éves forgalma az elmúlt két évben évi 11,2 milliárd forintot tett ki. A mintegy 190 főt foglalkoztató társaság, az indulás évét leszámítva, minden évben jelentős nyereséget ért el, a magyar piacon megtermelt haszon meghatározó részét a magyarországi gyártóbázis fejlesztésére fordította. A vállalat legutóbb 2011-ben hajtott végre jelentősebb, mintegy 2 milliárd forintos beruházást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.