Fazekas: Nem engedünk a magyar földből

„Egy jottányit sem engedünk a magyar földből” – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben az Andrä Rupprechter osztrák agrárminiszterrel folytatott kétoldalú tárgyaláson – tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium pénteken az MTI-t.

LR
2014. 09. 05. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozót, amelyre közel egy év szünet után került sor, az osztrák fél kezdeményezte. A megbeszélésen Fazekas Sándor kiemelte, hogy az idén elfogadott magyar földforgalmi törvény ki fogja állni az EU által indított eljárás próbáját. Érthetetlennek mondta, hogy az osztrák miniszter miért próbálja megvédeni a törvénytelen zsebszerződésekkel a korábbi földtörvényt kijátszó jogsértő osztrák gazdákat, miután a jogszabály megalkotása többek között a francia és az osztrák példák figyelembevételével történt. Közölték: Magyarország a csalárd úton megszerezni kívánt földtulajdont sosem fogja elismerni.

A magyar kormány, ahogy eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz a jogsértő gyakorlatok felszámolása és a magyar föld védelme érdekében – mondta a minisztérium tájékoztatása szerint osztrák kollégájának a magyar miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.