Félezer kilométernyi közút újul meg

Az 50 milliárdos fejlesztés célja a biztonságosabb közlekedés.

VZ
2014. 09. 22. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a Magyar Közút megyei igazgatóságai összesítést készítenek a rossz állapotban lévő útszakaszokról, a minisztérium pedig októberben véglegesíti a felújítandó részeket. Az előkészítést követően a munkálatok jövő év tavaszán kezdődnek és jövő év őszén fejeződnek be.

A program fedezetét a 2007–2013-as időszakban a Közlekedési Operatív Programban (Közop) még le nem kötött, vagy a beruházások során megtakarított uniós közlekedésfejlesztési források adják.

Tasó László emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly 35 milliárd forint összköltségű útfelújítási programot hagyott jóvá, amely ez év október végén fejeződik be, ennek során 570 kilométeren újulnak meg négy-, öt számjegyű mellékutak.

Az infrastruktúráért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a felújításokkal biztonságosabbá válik a közlekedés, javul a térség elérhetősége, a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala.

Tasó László kiemelte: az útfelújítási programok forrásának 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a hazai költségvetés adja, és a kormány arra törekszik, hogy ez a lehetőség a jövőben is megmaradjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.