Gigabevásárlás a háztartási gépek piacán

Az Electrolux vásárolja fel GE üzletágát.

LM
2014. 09. 08. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd konszern 23,4 milliárd svéd koronát (2,55 milliárd euró) fizet a GE üzletágáért. Az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása esetén az üzlet 2015-ben jöhet létre.

A vásárlás az Electrolux valaha végrehajtott legnagyobb akvizíciója lesz. „A globális szerepkört és piaci súlyt tekintve cégünket egy teljesen új kategóriába emelő stratégiai jelentőségű üzletről van szó” – mondta Keith McLoughlin, az Electroulx elnöke. A GE termékei jól kiegészítik saját márkáikat és megerősítik észak-amerikai piaci jelenlétüket – tett hozzá.

A GE hűtőgépeket, mosógépeket és szárítógépeket gyárt. Forgalmának 90 százalékát az észak-amerikai piacon bonyolítja.

A General Electric a jövőben ipari technológiai üzletágaira kívánja összpontosítani tevékenységét. Ennek jegyében nemrégiben ütötte ki a nyeregből a német Siemens konszernt a francia Alstom megszerzéséért vívott küzdelemben. Mindkét vállalat érdeklődését elsősorban az Alstom energiaipari üzletága keltette fel.

Médiajelentések szerint a Siemens is készül megválni háztartási berendezés üzletágától, amit jelenleg a Bosch vállalattal közös vállalati formában üzemeltet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.