Hatvankét A320-as Airbust rendeltek meg

Az Easyjet, a Swiss és a Lufthansa csoportnak kellenek a keskenytörzsű gépek.

NT
2014. 09. 18. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diszkont Easyjet 27 darab A320 leszállításáról egyezett meg, ezzel rendelésállománya 315-re emelkedett. Az A320-as típuscsaládba tartozó gépekből a londoni székhelyű légitársaság üzemelteti a legtöbbet Európában, 225-öt.

A Swiss International Airlines 25 darab új generációs, A320 neót rendelt, ebből 10 opcionális. Az új gépekkel a régebbi, hasonló típusokat váltják ki.

A Lufthansa csoport (a Swiss anyavállalata) a főként regionális utakat teljesítő Eurowings leányvállalatának tíz A320-as gépet rendelt. A csoport az Airbus legnagyobb üzemeltetője, több mint négyszáz ilyen gépet üzemeltetnek.

A rendelések listaáron számolt összegét nem közölte az Airbus.

Az A320 neo a mostani modell továbbfejlesztett, költséghatékony verziója, amelyre speciális szárnyvégeket (sharkleteket) szerelnek, ezzel csökkentve a légörvényeket, ezen keresztül pedig a fogyasztást.

Emellett új, kisebb fogyasztású, de nagyobb átmérőjű hajtóműveket is kínál a neo típusokhoz az Airbus, amelyeket az amerikai Pratt & Whittney és az amerikai-francia CFM International szállít. Utóbbi gyártó a típus versenytársához, a Boeing 737 MAX típusához is szállít hajtóműveket.

Eddig mintegy 3200 ilyen gépre érkezett rendelés az Airbushoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.