Jelentősen csökkent az autógyártás Romániában

A legtöbb példányt a Dacia Dusterből gyártották, több mint 101 ezret.

NT
2014. 09. 17. 21:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A statisztikai adatok szerint az idei első nyolc hónapban 252 119 járművet gyártottak, amelynek 85 százalékát a francia Renault tulajdonában lévő Dacia márka adta, 14,8 százalékát a Ford, valamint öt teherautót a brassói Roman-gyár.

A legtöbb példányt a Dacia Dusterből gyártották, több mint 101 ezret. Külföldre 232 171 autót exportáltak Romániából, ami 2,2 százalékos visszaesést jelent az előző év hasonló időszakában jegyzett adathoz képest. Külföldre a Dusterből adtak el a legtöbbet (96 493 jármű), majd a Dacia másik típusa a Logan (46 405) és a Ford B-MAX (38 376) következik.

Az új gépkocsik eladása Romániában 29,2 százalékkal, 64 474-re nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az eladott gépkocsik 71 százalékát jogi személyek vásárolták meg, így főleg a cégek ösztönzik a román gépkocsipiacot.
Az egyesület felhívta a figyelmet, hogy még mindig sok használt autót iratnak forgalomba a románok, ezekből háromszor több közlekedik az utakon, mint az új járművekből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.