Kelendőek a nagy irodák a fővárosban

Viszont egyre kevesebb olyan irodaház van, amely ki tudná szolgálni ezt a növekvő igényt.

KG
2014. 09. 03. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdán az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint egy év alatt megduplázódott a kétezer négyzetméternél nagyobb összefüggő irodaterületet érintő tranzakciók száma a budapesti irodapiacon. Míg 2013 első félévében összesen 13, addig 2014 első hat hónapjában már 27 ilyen tranzakció történt. A hasonló szerződések által felszívott teljes irodaterület 44 ezer négyzetméterről több mint háromszorosára, 150 ezer négyzetméter fölé ugrott – írja az ingatlan-tanácsadó cég.

Az idei első féléves kiugró növekedés elsősorban a meglévő szerződések újratárgyalásából adódott, több nagy bérlő is így igyekezett kedvezőbb pozícióba kerülni. Azonban a mozgolódás azt mutatja, hogy a bérlők keresik a lehetőségeket, így egyre nagyobb az esélye annak, hogy az igényeiket a piacon lévő legújabb irodaházakban találják meg – idézi a közlemény Vuk Ágnest, a Laurus Irodaházak projektvezetőjét. A szakértő a jelenlegi trend erősödésére, a több ezer négyzetméteres egybefüggő irodák iránti igény további növekedésére számít.

Jelenleg a fővárosban csupán 17 olyan irodaház van, amely 2000 négyzetméter feletti egybefüggő területtel rendelkezik – hívja fel a figyelmet a közleményben Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: bár Budapesten mintegy 570 ezer négyzetméternyi irodaterület áll üresen, ez a kínálat nagyon elaprózódott, főleg 500-800 négyzetméteres összefüggő irodákat lehet találni – jegyezte meg a szakértő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.