Logisztikai központ települt Budaörsre

Átadták az MSD új, regionális disztribúciós centrumát Budaörsön szerdán.

BuL
2014. 09. 03. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyari Éva, a UPS Healthcare Hungary Zrt. vezérigazgatója a szállítási, raktározási és csomagolási feladatokat ellátó központ ünnepélyes átadásán elmondta, hogy a beruházás keretében felépítették az ország egyik legnagyobb, validált (érvényesített), gyógyszeripari sztenderdeknek megfelelő hűtőkamrát, amely 3650 légköbméter, és közel kilencszáz raklap tárolására alkalmas 2 és 8 Celsius fok között.

A beruházás értékét a cég nem közölte.

Thomas Straumits, az MSD Pharma Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepségen elmondta: az új regionális disztribúciós centrum Kelet-Közép-Európa 14 országát szolgálja majd ki, „létrejöttével az összes gyógyszer sokkal gyorsabban jut el a magyar betegegekhez is”. A központ létrehozására több országbeli helyszínt is megvizsgált a cég, végül a magyarországi megvalósítás mellett szólt a központi elhelyezkedés, illetve a jó kommunikációs lehetőségek és úthálózat.

Homoki Henriette, a kft. közkapcsolati vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a budaörsi a második elosztóközpontjuk Európában. Hozzátette: a Nemzeti Befektetési Ügynökség jelentős támogatást nyújtott abban, hogy a logisztikai bázis itt jöhessen létre.

A közkapcsolati vezető emlékeztetett arra, hogy a cég érintett az első rákellenes védőoltásban (HPV-elleni), de a társaság a kormány számára fontos valamennyi népegészségügyi programot támogatni kívánja a saját eszközeivel.

Az MSD Pharma Hungary Kft. Magyarország ötödik legnagyobb gyógyszeripari cége, éves árbevétele mintegy 25 milliárd forint. A cég közel kétszáz embert foglalkoztat, az új központtal további húsz új munkahely létesül.

A több mint 15 éve működő UPS Healthcare Hungary Zrt. budaörsi telephelye több mint 24 ezer négyzetméteres, a cég kifejezetten gyógyszer-logisztikai szolgáltatást nyújt, számos vállalat számára biztosít regionális elosztóbázist.

Az ünnepélyes szalagátvágáson részt vett Wittinghof Tamás polgármester (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), jelen voltak a gyógyszer-nagykereskedők és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) képviselői is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.