Magyar Termék Nagydíjat kapott az FKF Nonprofit Zrt. (x)

A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

2014. 09. 22. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klug Lajos, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2014. szeptember 3-án, az Országházban megrendezett ünnepélyes díjátadón vehette át a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést tanúsító díszoklevelet és trófeát. A Magyar Termék Nagydíj® a találékonyság és szakértelem kirakata, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a „kiválóság törvényét”, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. Az FKF Nonprofit Zrt. 2011-ben a hulladékgazdálkodási és -kezelési tevékenységével nyerte el először a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet, valamint a Hungexpo Zrt. különdíjával is elismerték.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapest egész területére történő bevezetése hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. A fejlesztést a fenntartható hulladékgazdálkodás szem előtt tartása mellett azok az európai uniós előírások és hazai jogszabályok is szükségessé tették, amelyek a képződő, illetve a lerakásra kerülő hulladék csökkentését, az újrahasznosítás arányának növelését tűzték ki célul. Az FKF Nonprofit Zrt. által végzett házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiemelt jelentőséggel bír a környezetvédelem terén. A képződő hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentésével, minél nagyobb arányú hasznosításával, a nem hasznosuló, vissza nem forgatható hulladék környezetkímélő ártalmatlanítása által az FKF Nonprofit Zrt. aktívan hozzájárul az emberi egészség megőrzéséhez, a természeti és épített környezet hulladék okozta terhelésének mérsékléséhez, valamint a fenntartható fejlődés, a jövő generációk létfeltételeinek biztosításához.


Az új szolgáltatás mintegy 200 000 háztartást von be a Nyugat-Európában már elterjedt, környezettudatos és hatékony hulladékgyűjtési rendszerbe. A projekt volumenét tekintve uniós szinten is kiemelkedő, Magyarországon pedig egyedülálló, tekintettel arra, hogy 1,5-2 év alatt mintegy 2 millió lakos számára válik elérhetővé ez az új hulladékgyűjtési forma. A terv megvalósításához 403 000 hulladékgyűjtő tartályt, 60 célgépet és 3 tehergépjárművet szereztek be.

A hulladékgyűjtő edények kiszállítása a fővárosi lakosság részére 2013. március 25-én kezdődött el és a tervezett ütemezés szerint 2014. december 31-ig minden budapesti ingatlanhoz eljutnak kék (papírgyűjtő) és sárga fedelű (műanyag- és fémhulladék gyűjtő) tartályok. A szelektív hulladék begyűjtése a lakótelepi, a belvárosi és az egyéb társasházas övezetekben heti egyszeri, a kertes házas övezetekben négyheti tartályürítési gyakorisággal történik. A lakosság részéréről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a rendszer bevezetésével kapcsolatban.

Az FKF Nonprofit Zrt. közszolgáltatóként fontos feladatának tekinti – a korszerű hulladékgazdálkodás megvalósítása mellett – a környezet védelmét, és hogy segítse az ehhez kapcsolódó környezettudatos magatartás alakítását. Ezért a társadalmi felelősségvállalás jegyében tevékenyen részt vállal a lakosság környezeti szemléletének alakításában is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.