Még több helyen bérelhetünk közösségi kocsit

Regisztráció és időpontfoglalás után az autókat már akár fél órára is ki lehet bérelni.

NT
2014. 09. 18. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sződi János közlése szerint a közösségi autóhasználat lényege, hogy regisztráció és időpontfoglalás után az autókat már akár fél órára is ki lehet bérelni. Az átvételi és leadási pontok Budapest belvárosában vannak.

Felméréseik szerint Budapesten a magánszemélyek átlagosan 4 óra 17 percet használják az autókat és 48 kilométert vezetnek, ezért bruttó 6100 forintot fizetnek. Céges felhasználók ennél többet használják az autókat: 6 óra 47 percet átlagosan, ezalatt 83 kilométert tesznek meg.

Elmondása szerint az első közösségi autóbérlési rendszert 1948-ban Svájcban mutatták be, jelenleg a legnagyobb szolgáltatók az Egyesült Államokban és Németországban vannak. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen autó akár tíz másikat is ki tud váltani.

Kádár András, az Avalon munkatársa a rendszer működését bemutatva elmondta, előzetes regisztráció után a honlapon lehet lefoglalni az autót kezdő- és végidőpont megadásával, a járművekkel el lehet hagyni Budapestet, de ugyanott kell leadni, ahol felvették a járműveket. Az autók egy speciális kártyával indíthatók, a költségek a bérlés mellett a benzin árát is tartalmazzák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.