Nincs napirenden a Raiffeisen kivonulása

A vezérigazgató elmondta, hogy az első fél évben minden üzleti szegmensben nyereséges volt a bank.

MNO
2014. 09. 22. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hétfői számában a vezérigazgató elmondta, hogy az első fél évben minden üzleti szegmensben nyereséges volt a bank, mégis komoly veszteséget kellett elkönyvelniük a kormány devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedéseiből adódó céltartalékolás miatt. „Fő célunk továbbra is az, hogy újra nyereségessé tegyük működésünket” – szögezte le a vezérigazgató, aki szerint ezt 2016-ra tudják elérni, „ha minden így marad, ahogy most van”.

Elmondta, hogy a devizahiteles-perekben az elsőfokú ítéletek ismeretében nem sok okot lát az optimizmusra. Hangsúlyozta azonban, hogy álláspontjuk szerint az akkor érvényes jogszabályoknak megfelelően nyújtották a hiteleket. „Meg fogjuk vizsgálni a rendelkezésünkre álló fellebbviteli lehetőségeket, ezen belül a nemzetközi jogi fórumok igénybevételét is” – jelentette ki.

A vezérigazgató szerint Magyarországnak befektetőkre van szüksége, ez pedig bizalom nélkül nem megy. A pénzügyi szektor fontos szerepet tölt be ebben, ezért is csökkenteni kellene a bankadót. Hangsúlyozta, hogy annak mértékét a 2009-es mérlegek alapján állapították meg, és azóta az ágazat forgalma 30 százalékkal esett vissza. Közölte: nincs tudomása arról, hogy szó lenne a bankadó csökkentéséről a devizahiteleseknek szánt kompenzációval kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.