Nőtt a Lego bevétele

Világszinten 11,5 milliárd dán koronás forgalmat ért el a Lego 2014 első fél évében.

NT
2014. 09. 09. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzleti eredmény (az adózás, kamatfizetés és rendkívüli tételek előtti nyereség) 2014 első fél évében 3,63 milliárd dán korona volt, szemben a 2013 első fél évében elért 3,24 milliárd koronával, ami 12 százalékos növekedés. A nettó nyereség 2014 első fél évében 2,71 milliárd korona volt, 2013 első hat hónapjában 2,38 milliárd korona.

„A 2014 első fél évében elért bevételünk több mint háromszorosa a hat évvel ezelőtti, 2008-as első félévi bevételünknek. Nagyon elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel, ami mutatja az elmúlt években tapasztalt igen nehéz gazdasági körülmények ellenére elért növekedést” – mondta el Jorgen Vig Knudstorp a Lego Csoport elnök-vezérigazgatója. Közölték, arról még túl korai lenne nyilatkozni, hogy ez a teljesítmény tükröződik-e majd az egész éves eredményekben.

A Lego fogyasztói értékesítése a naptári év második felében, a karácsony előtti rövid, pár hetes időszakban koncentrálódik.

Az idei év első hat hónapjában a Lego Csoport az értékesítés széles körű fellendülését tapasztalta. A fogyasztói értékesítés növekedése Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Ázsiában kétszámjegyű volt.

A Lego Magyarországon is gyárt játékokat, márciusban Nyíregyházán egy vadonatúj gyárat avattak fel, egy már működő mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.