Olasz cég épített új gyáregységet Nyíregyházán

Közel 1,5 milliárd forint értékű befektetéssel új gyáregységet épített az olasz Sematic Group Nyíregyházán.

WL
2014. 09. 04. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létesítményt Roberto Zappa, a cégcsoport elnöke, Kovács Ferenc (Fidesz–KDNP) a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere és Kováts Attila, a Sematic Hungária Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön avatta fel a nyírségi nagyváros önkormányzati ipari parkjában.

A lifteket gyártó üzemcsarnok, amelyben harmincan kaptak munkát, mintegy egymilliárd forintért épült, és 450 millió forint értékű, korszerű termelő berendezésekkel látták el. A beruházás megvalósításához a cég az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési pályázatán 432,5 millió forint európai uniós és nemzeti támogatást nyert.

Roberto Zappa az átadáson kiemelte, hogy az új gyáregység létesítéséhez olyan támogatást kapott a cégcsoport Nyíregyháza önkormányzati vezetésétől, amely „még a nyugat-európai városokra sem jellemző”.

Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: a város minden támogatást megad a befektetőknek ahhoz, hogy új munkahelyeket hozzanak létre a településen. Megjegyezte, hogy ennek köszönhetően a legutóbbi négy évben, a közmunkával együtt 12 000 új munkahelyet sikerült teremteni Nyíregyházán.

Bíró Krisztina, a 200 dolgozót foglalkoztató nyíregyházi Sematic üzem pénzügyi vezetője az MTI-nek elmondta: az új gyáregység működésével az idén már 14,9 milliárd forint árbevételre számíthatnak, a tavalyi 13,5 milliárddal szemben, a nyereséget pedig 1,3 milliárd forintról 2,4 milliárdra szeretnék növelni.

Az olasz cégcsoport 2000-ben alakította meg a nyíregyházi székhelyű Sematic Hungária Kft.-t. Kezdetben a magyarországi képviseletet látta el a társaság, a kapcsolódó kereskedelmi tevékenységgel együtt. Öt éve vált termelő egységgé a kft., akkor épült fel az első üzemcsarnoka. Azóta folyamatosan fejlesztenek és ma már a cégcsoporton belül stratégiai pozíciót tölt be a nyírségi gyár.

A Sematic Group, amelynek központja Olaszországban, a Bergamóhoz közeli Osio Sotto városban található, több mint ötven éve a felvonóiparban dolgozó cégcsoport. Több kontinensen van gyártóüzeme és kereskedelmi irodája, Európán kívül Amerikában és Ázsiában. Összesen nyolc országban termelnek, Kínában például három üzemben is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.