Oroszország felé gördül a MÁV

A magyar vállalat elnöke Oroszországban tárgyalt.

LM
2014. 09. 05. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Vlagyimir Jakunyin, az oroszországi vasutak elnöke egyetértett abban, hogy a politikai helyzettől függetlenül közös érdek a vasút fejlesztése és a minél nagyobb áru- és személyforgalom vasútra terelése.

A tárgyaláson szó volt arról is, hogy az oroszok a berlini InnoTrans kiállításon megtekintik a MÁV-Start által fejlesztett IC+ személykocsikat, az oroszországi vasutak ugyanis a növekvő forgalomra számítva vasúti kocsik beszerzését tervezi hosszú távú stratégiájában.

A megbeszélésen szóba került a záhonyi logisztikai szolgáltatások bővítése és a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának (TSZKT) az európai vasúti árufuvarozási korridorok tanácsadó testületeivel való kapcsolatfelvétele. A MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte: Magyarország Ázsia és az Európai Unió közötti egyik összekötő kapocsként eddig is aktív szerepet vállalt az uniós árufuvarozási korridorok létrehozásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.