Szijjártó Péter elárulta a kormány célját

Az a cél, hogy az EU-ban Magyarországon legyen a legmagasabb az ipar hozzájárulása a GDP-hez.

MNO
2014. 09. 16. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter hozzátette: ez szükséges ahhoz, hogy a válság utáni világban az ország a legerősebbek közé tartozhasson. Olyan környezetnek kell létrejönnie, amely újabb és újabb ipari beruházásokat képes vonzani, ehhez van szükség az ipari rezsicsökkentésre – mondta.

Kiemelte: ha ezen a területen nem születik európai közös stratégia, akkor Magyarország maga fogja megtenni azokat a lépéseket, amelyek következtében Európában a legalacsonyabbak lehetnek az energiaköltségek az ipar számára is.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a magyar emberek összefogásának és erőfeszítéseinek köszönhetően immár 3,9 százalékkal nő a magyar gazdaság, 8 százalék alá került a munkanélküliség, több mint 20 százalékkal nőttek a beruházások és az elmúlt 20 évben soha nem dolgoztak annyian, mint most.

Az októberi önkormányzati választással kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy idén harmadszor mondhatnak véleményt az emberek Magyarországról, és úgy fogalmazott: „eddig kétszer meglehetősen egybehangzó véleményt kaptunk a magyar emberektől, akik a parlamenti választáson megerősítették, hogy 2010-ben jó irányba indult az ország, az európai parlamenti választáson pedig világossá tették, hogy támogatják azt a politikát, hogy Magyarország határozottan kiáll az érdekeiért az unióban is, és ez így lesz a jövőben is”.

Az államtitkár szerint Markó József, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, a város jelenlegi vezetője irányításával Göd kifejezetten jó ütemben fejlődik, hatékony az együttműködése a kormánnyal. Reményét fejezte ki, hogy a választók újra bizalmat szavaznak neki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.