Több mint 1,2 milliárd forintos beruházás Veszprémben

Összesen több mint 1,2 milliárd forintos beruházással bővítette veszprémi gyárát a Continental Automotive Hungary Kft.

TK
2014. 09. 25. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Technológiafejlesztés a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyárában című projekt még 2012-ben kezdődött. Ennek keretében autóipari kerék és motorszenzorok gyártásához szükséges berendezéseket vásároltak. A gyártósorbővítést egyebek mellett fröccsöntő gépek, kivágó, hajlító, beültető gépek, szerelőállomások, tesztberendezések beszerzésével, az infrastruktúra-fejlesztést pedig a parkolóhelyek bővítésével, 120 új parkolóhely kialakításával és belső átalakításokkal valósították meg.

A közlemény szerint a projekt szerves része volt a termelés létszámbővítése, így 50 operátort vettek fel, a gyárban jelenleg közel 1700 dolgozót foglalkoztatnak.

A Continental, amely Magyarországon hat gyárral és egy értékesítési központtal van jelen és több mint hatezer munkavállalót foglalkoztat, a 2013-as 33,3 milliárd eurós forgalmával világszinten a vezető autóipari beszállítók közé tartozik. Fékrendszerek, hajtómű- és futóműkomponensek és -rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, jármű-elektronika, gépjárműabroncsok gyártójaként és szállítójaként a Continental hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.