Több mint száz új munkahelyet teremtett a kormány

Divatáru-készítési feladatra várják Szegeden a munkavállalók jelentkezését.

KG
2014. 09. 19. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kothencz János a helyi gazdasági fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta: azért kíván polgármesterként dolgozni, hogy a SZEFO példája csak egy legyen a többi kis- és középvállalkozás között, és ehhez mindenben támogató mikrokörnyezetet szeretne biztosítani megválasztása esetén.

A polgármesterjelölt a gazdasági programjából kiemelte: legalább 200 milliárd forintot elérő fejlesztést szeretne megvalósítani Szegeden a kis-, a közép- és a nagyvállalkozók bevonásával, illetve az egyetemmel és a civil szervezetekkel együttműködésben. Hozzátette: hétezer tartós munkahely létesítését szeretné megvalósítani két választási ciklus alatt, a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő fejlesztéseinek kiemelt támogatásával, különös tekintettel a pályakezdő fiatalokra és a munkanélküliekre.

A Szegediek a szegediekért programban a fejlesztéseket és az önkormányzat részéről igénybe vett szolgáltatásokat elsősorban szegedi vállalkozások valósítanák meg, ők kapnának munkát. Fontosnak nevezte, hogy az élelmiszer- és a mezőgazdasági feldolgozóipart visszatelepítsék, újraindítsák Szegeden, a térség településeivel együttműködve. Az üres önkormányzati ingatlanok kedvezményes használatba adását is szeretné elérni.

Kothencz János elmondta: a családok megsegítésére, az óvodai, bölcsődei férőhelyek számának növelésére törekszik, elindítaná a Fészekrakó programot a fiatalok lakáshoz jutásának támogatására, továbbá jelentős költség-hozzájárulást biztosítana a diákok étkeztetéséhez az általános és a középiskolákban.

Állandó szünidei táborok működtetése, közösségi házak létrehozása, fejlesztése is a célok között szerepel. A Szegedi nyugdíjasokért elnevezésű kártya a helyi szolgáltatások, termékek kedvezményes igénybevételére jogosítana. Emellett a polgármesterjelölt ingyenes szemétszállítást tervez a nyugdíjasok, rászorulók részére. Állandó nyugdíjasklubok, egészségházak létrehozása is a feladatok között van.

A Fidesz–KDNP és a L.É.T. polgármesterjelöltje a város élhetőbbé tételére meg kívánja építtetni a déli Tisza-hidat, és egy európai színvonalú fedett uszodát hozna létre. A panelépületek külső és belső, lakossági önerő igénybevétele nélküli felújítása is a programjában szerepel, erről már egyeztet a szaktárca illetékeseivel. Energetikai fejlesztések és zöldberuházások megvalósítását, valamint a közutak felújítását és a vízelvezetés korszerűsítését támogatná.

A parkolást ingyenessé kellene tenni a közfeladatot ellátó intézmények előtt, más területeken pedig csökkenteni kellene a parkolási díjakat – mondta Kothencz János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.