Több támogatást kapnak a fiatal gazdák

15 milliárd forintra emelték a vállalkozás indításának támogatását szolgáló keretösszeget.

KG
2014. 09. 12. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 2007–2013 közötti programozási időszakhoz kapcsolódó vidékfejlesztési program keretében 2014 májusában negyedik alkalommal hirdették meg a fiatal gazdák induló támogatását. A támogatás keretösszege eredetileg mintegy 4,5 milliárd forint volt, amelynek jelentős megemeléséről született döntés. Ennek értelmében a teljes támogatási összeg több mint 15 milliárd forint, amely minden eddiginél nagyobb támogatást jelent. A közlemény szerint jelenleg zajlik a támogatói döntések előkészítése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

A támogatásra azok a 18 és 40 év közötti ifjú gazdák jelentkezhettek, akik először kezdenek gazdálkodni mezőgazdasági üzem vezetőjeként, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat legalább 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik.

A támogatás az ifjú agrárszakemberek vállalkozásának elindításához, a birtokstruktúra átalakításához, a mezőgazdaságban dolgozók korösszetételének javításához, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez járul hozzá.

Közölték azt is, hogy a támogatás elnyerői a korábbiakhoz képest könnyebben teljesíthető feltételekkel számolhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.