Új gépek a Wizz Airnél

Hét új Airbus A320-as repülőgép szállítás előtti kifizetéséről és visszalízingeléséről írtak alá megállapodást.

NT
2014. 09. 17. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kötődésű Wizz Air diszkont-légitársaság hét új Airbus A320-as repülőgép szállítás előtti kifizetéséről és visszalízingeléséről írt alá megállapodást a Goshawk Aviation Limiteddel, a gépeket 2014 novembere és 2015 júniusa között szállítják.

A Goshawk repülőgéplízing-céget az Investec Bank működteti, amelyhez a tőkét az Investec, valamint ázsiai intézményi partnerek biztosítják. A Wizz Airrel kötött megállapodást is beleértve a Goshawk több mint harminc repülőgép leszállítását ütemezte be a következő 12-15 hónapra.

Az Airbus közlése szerint szerdán vette át első A380-asát és vált ezzel a típus tizenkettedik üzemeltetőjévé a Qatar Airways, amely a London és Doha közötti útvonalon használja majd a világ legnagyobb utasszállító gépét. A típust 517 utas szállítására rendezték be. A dohai légitársaságnak további kilenc ilyen gépre van rendelése, és háromra opciója.

A Qatar Airways 1994 januárban kezdett üzemelni, jelenleg 140 célállomásra repül, kapacitásait évről évre mintegy 30 százalékkal emeli, flottája 134 gépből áll.

A toulouse-i Airbus eddig 142 darab A380-ast értékesített, amelyek 180 ezer kereskedelmi repülés alkalmával 1,5 millió repült órát teljesítettek és 65 millió utast szállítottak. A dupla fedélzetű, négy hajtóműves gép konfigurációtól függően 500-600 utast tud szállítani; hosszúsága 72, szárnyfesztávolsága 79, magassága 24 méter, legnagyobb felszállótömege 575 tonna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.