Új munkahelyek jöttek létre Rétságon

A HI-LEX Hungary Kft. közel 490 millió forintos összköltségű beruházásban építette ki a gépkocsik ablakemelő rendszeréhez és váltókábelgyártásához szükséges kapacitását.

KG
2014. 09. 05. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” konstrukció keretében több mint 111,41 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.

A világ egyik legnagyobb vezérlőkábel beszállítójaként ismert HI-LEX Corporation által 2006-ban a Rétsági Ipari Parkban létrehozott HI-LEX Hungary Kft. fő profilja a huzaltermékek gyártása, döntően exportra. A társaság mára 200 embernek nyújt biztos munkahelyet.

Ablakemelő-gyártással a vállalat korábban nem foglalkozott. A projekt a társaság termelési skálájának szélesedését, termelési kapacitása jelentős bővülését és az átlagos hozzáadott érték növekedését eredményezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.