Új munkahelyeket hoz a csengeri gumicukorgyár

Átadták az Obstermann's Kft. mintegy 50 millió forintból felépített édesipari üzemét Csengerben.

MNO
2014. 09. 12. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár beszédében elmondta: idén összesen 28 milliárd forintos igény érkezett a vállalkozásoktól munkahelyteremtő beruházási támogatásra, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig 16 milliárd forintot osztott ki. Az Obstermann\'s Kft. is ezt a támogatást vette igénybe a fejlesztéshez.

A pályázatnak köszönhetően több mint 8 ezer, versenyszférában teremtett új munkahely jött létre az elmúlt néhány hónapban – közölte Czomba Sándor, hozzátéve, a legsikeresebb pályázatok Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj megyéből érkeztek.

Az államtitkár a keleti és a nyugati megyék között tapasztalható eltérő foglalkoztatási adatokra és a munkalehetőségekre utalva kifejtette, helyben kell megpróbálni munkahelyeket teremteni. Ez nem egyszerű kérdés, mivel az itteni vállalkozó a nyugat-magyarországi társához képest sokkal nehezebben és megfontoltabban hoz meg beruházási és fejlesztési, illetve foglalkoztatás bővítésére irányuló döntéseket – fogalmazott az államtitkár.

Czomba Sándor reményei szerint a 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakban rendelkezésre álló pályázati formákból és lehetőségekből ez a térség komolyan profitálhat majd.

Váradi Szabolcs, az Obstermann\'s Kft. tulajdonosa újságírói kérdésre elmondta, az új gyárban gumicukrot készítenek, amelyet a nyugati piacon szeretnének értékesíteni, ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlanak tárgyalások több nyugat-európai élelmiszerlánccal. A gyárat a vállalkozás saját erőből építette fel, a munkavállalók foglalkoztatására pedig a munkaügyi központ munkahelyteremtő beruházási pályázatán nyert el pénzt.

A termelést egy műszakban, öt munkavállalóval indítják el, majd egy újabb műszakban további öt dolgozót tudnak foglalkoztatni – tette hozzá Váradi Szabolcs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.