Uszoda- és iskolafelújítási program indul Hódmezővásárhelyen

A Gyarmati Dezső Sportuszoda és a Bartók Béla utcai iskola korszerűsítését támogatja a kormány.

SZN
2014. 09. 12. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta, a kormány döntése alapján a beruházásokra 2014-ben 200 millió, jövőre pedig 1,2 milliárd forintot kap az önkormányzat.

Idén 100-100 millió forintból a tervezési és előkészítési feladatokkal végezhetnek, a kivitelezés pedig 2015-ben kezdődhet meg – tudatta a polgármester.

2016-ban világversenyt, ifjúsági úszó Európa-bajnokságot rendeznek Hódmezővásárhelyen. A sportuszoda műszaki állapota alapvetően alkalmas a verseny lebonyolítására, kisebb javítások, korszerűsítések azonban szükségesek. A legnagyobb fejlesztés egy bemelegítő medence építése, amely a tervek szerint 25x33 méteres méretével vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz. Emellett új rajthelyeket alakítanak ki, egy legalább ötszáz ülőhelyes mobil lelátó épül, korszerűsítik az épületgépészetet, az informatikai rendszert, felújítják a belső burkolatokat és az öltözőket – ismertette a beruházás részleteit Almási István.

A polgármester elmondta, a város és a szeged–csanádi katolikus egyházmegye közötti együttműködés részeként a Bartók Béla utcai megüresedett iskolaépületet az egyház használatba venné, így a Kertvárosi Katolikus Iskola egy telephelyen működhetne tovább. Az épület felújításának 700 millió forintos költségeiből 600 milliót a kormányzati támogatás fedez, 100 millió forintot pedig az egyházmegye biztosít. A városi tulajdonban maradó épületet az önkormányzat száz évre térítésmentesen az egyház használatába adja.

A rekonstrukció után az iskola jelenlegi Hóvirág utcai telephelyén a város tíz-tizennégy önkormányzati bérlakást alakít ki, amire igen nagy szükség van – közölte Almási István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.