Vizsgálják a hejőcsabai cementgyár kiemelését

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá válhat.

LM
2014. 09. 17. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerdai számában megjelent írás szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott tájékoztatásból az is kiderül, hogy az ehhez szükséges egyeztetések megkezdődtek az üzemet tulajdonló Hejőcsabai Cement és Mész 1890 Kft. (HCM) vezetőivel.

A vállalat még májusban fordult a kormányhoz azzal a kéréssel, hogy nyilvánítsa a cementgyár beindítását kiemelt jelentőségűnek, ami azért fontos, mert ennek hiányában az elstartoláshoz szükséges hatósági engedélyek kiadása hosszú időt vesz igénybe, és tovább tolná a 2011 óta álló üzem újbóli indítását – írja a Napi Gazdaság.

Az újságnak Kálmán János, a HCM ügyvezetője megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal a hejőcsabai cementgyár beindításáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.