250 embernek adnak munkát Oroszlányban

A növekvő megrendelések miatt idén 7,7 milliárd forintos technológiai fejlesztést hajtott végre a Wescast Hungary Zrt.

BLM
2014. 10. 28. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Yang hozzátette, néhány napja 300 jelentkezőt hallgattak meg, közülük 152 fő felelt meg a felvételi követelményeknek. Közölte, a növekvő megrendelésekre válaszolva idén 7,7 milliárd forintos technológiai fejlesztést hajtottak végre az üzemben. A munkaerőigény biztosítására népszerűsítő kampányt indítottak, növelték a kezdőbéreket, és a termelési területeken teljesítményösztönző bónuszt vezettek be.

Matajsz Gábor megbízott gyárigazgató elmondta, 2015 második felében mintegy 4,8 milliárd forintos beruházással további számítógép-vezérlésű szerszámgépeket állítanak üzembe.

A Wescast magyarországi gyárában 2020-ig összesen 22 milliárd forintot szán korszerűsítésre és új csarnok építésére. A vállalatnál a mostani bővítés előtt 1450 ember dolgozott, az évtized végére 2500 embernek szeretnének munkát adni. A társaság nettó árbevétele idén várhatóan meghaladja a 28 milliárd forintot, jövőre 33 milliárd forintos bevételre számítanak.

Az öntödét és megmunkáló üzemet is magába foglaló gyárat 2000-ben alapította a kanadai Wescast Industries Inc., amelyet 2013 márciusában megvásárolt a kínai Sichuan Bohong Industry vállalatcsoport. A felvásárlással a cég neve nem változott.

A társaság kanadai, egyesült államokbeli, magyarországi és kínai gyárakkal rendelkezik. A vállalatcsoportnak világszerte nyolc termelőüzeme van. Értékesítési és mérnöki tevékenységét Kanadában, Franciaországban, Németországban, Angliában és Japánban található szolgáltató irodái támogatják.

A Wescast minden európai megrendelését az oroszlányi gyárból teljesíti. Közvetlen beszállítója szinte minden európai autógyártónak, vevői között található az Audi, a Daimler, a Fiat, a Ford, a PSA csoport, a Renault és a Volkswagen. A turbógyártók közül legjelentősebb vevőik a BorgWarner Turbo Systems, a Honeywell Turbo Technologies és a Mitsubishi Equipment Europe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.