300 ezer számla szűnt meg a tranzakciós illeték bevezetése óta

9,46 millió bankszámlája és 8,95 millió bankkártyája van a hazai háztartásoknak.

GB
2014. 10. 01. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kártyahasználat viszont egyre intenzívebb, a bankkártyák száma a második negyedévben ismét növekedésnek indult, így az első félév végén meghaladta a 8,95 millió darabot.

A kétszeri ingyenes készpénzfelvétel hatása is látszik az adatokon, a tavalyi első félévéhez képest az idén kevesebb alkalommal vettek fel készpénzt az emberek, egy felvételnél viszont többet, csaknem 58 ezer forintot. A kártyás vásárlások száma 5,6 százalékkal nőtt, az értéke viszont stagnált tavalyhoz képest. Ehhez az is hozzájárulhat a jövőben, hogy a postán nem sokára nem számít majd készpénzfelvételnek, ha kártyával fizet az ember.

Külföldön egyébként egyre többet használják Visa-kártyájukat a magyarok , az idén június-augusztusban 17 százalékkal gyakrabban fizettek kártyával és ugyanennyivel emelkedett az általuk fizetett összeg is – derül ki a Visa Europe csütörtökön közzétett adataiból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.