34 tonna fémhulladékot adott le egy férfi

Résen voltak a NAV pénzügyőrei.

WL
2014. 10. 22. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyőrök jövedéki ellenőrzést végeztek egy budapesti helyszínen, amikor megláttak egy fémhulladékot szállító tehergépkocsit. Megállították a járművet, amelynek rakterében 300 kilogramm fémkereskedelmi anyagot találtak. A helyszíni ellenőrzés során kiderült, hogy a gépkocsi vezetője az idén már 34 tonna fémhulladékot adott le.

A NAV pénzügyőrei lefoglalták a fémhulladékot és a gépkocsit. Az ügyben a 34 tonna fémhulladék alapján döntenek a bírság összegéről.

A pénzügyőrök egy másik budapesti ingatlanon másfél köbméter, 440 kilogramm réz villanyvezetéket találtak ellenőrzésük során. Az ingatlan tulajdonosának nem volt engedélye arra, hogy ezeket fémkereskedőnek leadja, ezért a mintegy félmillió forint értékű kábeleket lefoglalták, az illegális kereskedelem miatt várhatóan 1,3 millió forintra bírságolják a tulajdonost.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.