A banknak sincs megtiltva, hogy profi legyen

Nem tiltják majd meg az ügyfeleknek sem, hogy más banknál vegyék fel a devizakölcsönüket kiváltó hitelt.

BuL
2014. 10. 02. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte: így gyorsan akár 2700-2800 milliárd forint fennmaradt hitel átváltására kerülhet majd sor, amelyik pénzintézet megfelelő tőkével rendelkezik majd és felkészül a folyamatra, nagyot nyerhet – mondta Nagy Márton.

Jelasity Radovan, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója az árazással kapcsolatban elmondta: komoly feladat lesz, hogy csak azok az ügyfelek kapjanak kedvezőbb kondíciót, felárat, akiknek kockázata ezt elbírja. Elmondta: a jövőben várhatóan megmozduló 2700-2800 milliárd mintegy 20 százaléka az Ersténél van jelenleg.

Nagy Márton a hazai bankrendszer jövőjével kapcsolatban úgy ítélte meg: a következő években lezajló összeolvadások, kivonulások és a szerves fejlődés révén mindössze 5 nagybank lesz a magyar piacon, emellett egy erős és nagy takarékszövetkezeti szektorral is számolni kell. Utalt arra is, hogy a bankrendszer átalakulását idézi elő a hitelintézetek között kibontakozó, várhatóan igen erőteljes ár-, azaz kamatverseny is.

Soltész Gergő, az FHB vezérigazgatója szerint egyre több jelzáloghitelt nyújtanak a bankok, ez azt jelzi, hogy komoly verseny kezd kialakulni a pénzintézetek között. A bankok a végtörlesztés és a növekedési hitelprogram I. pillérje során már megtapasztalhatták az élesedő versenyt, hogy milyen az, amikor egymás elől viszik el a leendő partnereket, ez várhatóan a devizahitelek forintosítása során is lezajlik majd.

Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója szerint a mostani szabályozási környezetben a jelzálog-hitelezés lényegében fedezetlen hitelek nyújtásának számít. Ha a jelzálogul szolgáló ingatlanok eladási moratóriumát feloldják, akkor újra vonzó lehet a jelzálog-hitelezés az országban – emelte ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.