A déli parton már emelkedik a nyaralók ára

Az elmúlt négy évben 255-ről 290 ezer forintra emelkedett a fajlagos ár.

KG
2014. 10. 10. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP-csoport ingatlanforgalmazó cége azzal magyarázza a déli parti áremelkedést, hogy ott nagy a forgalmuk az új, illetve a legfeljebb négyéves nyaralóknak, és ezek magasabb árai húzzák fel az átlagot. A legnagyobb kereslet ugyanis az új vagy újszerű apartmanok iránt mutatkozik. Ilyenek jelenleg Balatonbogláron, Almádiban és Füreden épülnek. A korábban épült, de nem értékesített apartmanok már elkeltek. Az ilyen apartmanok fajlagos ára Siófokon 300-350 ezer forint, Balatonalmádiban 350-400 ezer forint, Balatonfüreden 400 ezerről indul a kínálat, s elérheti a 1,5 millió forintot is.

A déli parton újra keresik az önálló, felújításra szoruló nyaralókat, elsősorban a 6–15 millió forintos ársávban. A Balatonhoz közeli önálló nyaralókért 15-25 millió forintot is megadnak a vevők.

Némi élénkülés figyelhető meg a külföldiek – elsősorban németek, hollandok – részéről. Ők azonban a tótól 10-30 kilométerre, csendes településen lévő, felújítandó házakat keresik.

Az északi parton a kisebb, önálló nyaralókat 10-15 millió forintért kínálják. Keresettek itt a régebbi építésű, egyszobás apartmanok, amelyekhez 4-7 millió forintért lehet hozzájutni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.