Állami kamattámogatás segíti a termelői szerveződéseket

Azokat, akik az Új Magyarország TÉSZ forgóeszköz-hitelprogramban részt vesznek.

NT
2014. 10. 11. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamattámogatás mértéke a hitelkamat 50 százaléka, de legfeljebb évi 4 százalékpont. Az agrárgazdaságban a termelői szerveződések elősegítése kiemelt gazdaságpolitikai cél, ezért a TÉSZ-ek (Termelői Értékesítő Szervezetek) és termelői csoportok részére meghirdetett Magyar Fejlesztési Bank forgóeszköz-hitelprogram működését a Földművelésügyi Minisztérium kamattámogatással segíti – hangsúlyozzák a közleményben.

A támogatást a kamat megfizetéséről szóló igazolás alapján negyedévente, csekély összegű támogatásként igényelhetik a termelői szervezetek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól – ismerteti a közlemény.

Egyben jelzi, hogy a Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján a zöldség-gyümölcs ágazatban működő TÉSZ-ek és termelői csoportok, valamint az egyéb termékpályán működő, minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportok a kamattámogatást a hitelprogram keretében már korábban létrejött fennálló, illetve az újonnan megkötött hitelszerződések vonatkozásában is igényelhetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.