Ausztrália is letelepedést ad a befektetőknek

Ausztrália állandó tartózkodási engedélyt kínál azoknak a külföldi befektetőknek, akik hajlandóak legalább 15 millió ausztrál dollárt befektetni.

BLM
2014. 10. 14. 21:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeket az „aranyvízumokat” 2015 júliusától lehet majd igényelni egyéves ausztráliai tartózkodást követően. A befektetői vízumrendszer szabályait még a munkáspárti kormány kezdte el kialakítani 2012-ben, eddig azonban legfeljebb négyéves tartózkodási engedélyhez lehetett hozzájutni, ehhez 5 millió ausztrál dollárt (nagyjából 1,1 milliárd forintot) kellett befektetniük a külföldi állampolgároknak.

„A kormány átalakítja a szabályozást, hogy több vagyonos embert sarkalljon ausztráliai letelepedésre” – hangsúlyozta a bevándorlási és a kereskedelmi miniszter által is aláírt sajtóközleményében Tony Abbott konzervatív kormányfő. Szakértők szerint a program mindazonáltal nem fogja befektetők tömegeit vonzani.

A bevándorlási és határvédelmi tárca adatai szerint a program 2012. novemberi indulása óta 436 ember vásárolt tartózkodási engedélyt Ausztráliában, a külföldiek ennek fejében összesen 2,18 milliárd ausztrál dollárt (461,4 milliárd forintot) fektettek be a szigetországban. A befektetői vízumot igénylők 90 százaléka Kínából érkezett.

Magyarországon 2012 decemberében szavazták meg a befektetői letelepedést, amelyhez legalább 250 ezer euróért (74,8 millió forintért) kell magyar államkötvényt vásárolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.