Belehúzott a francia gazdaság

A francia jegybank harmadik, októberi becslése szerint negyedéves alapon 0,2 százalékkal nőtt a francia bruttó hazai termék (GDP) 2014 harmadik negyedévében.

NT
2014. 10. 08. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a növekedés mértéke nem nagy, mindenképpen kedvező az idei első és második negyedévhez képest, amikor stagnált a gazdaság. A jegybank felmérése szerint az ipari szektorra vonatkozó üzleti hangulatindex 96 pontra csökkent szeptemberben az augusztusi 97 pontról. A szolgáltatószektorra vonatkozó index augusztusban és szeptemberben is 93 ponton állt. Az előző héten a francia állami statisztikai hivatal (INSEE) 0,1 százalékos GDP-növekedést jósolt a harmadik és a negyedik negyedévre is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.