Belehúzott a Nokia

A társaság értékesítési árbevétele 3,32 milliárd euróra emelkedett a harmadik negyedévben.

NT
2014. 10. 23. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat értékesítési árbevétele 3,32 milliárd euróra emelkedett a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,9 milliárd euróról. A nettó nyereség 747 millió euró lett a tavalyi 91 millió euró veszteség után.

A cégcsoport hálózati berendezési üzletága, a Nokia Networks forgalma a 2013. harmadik negyedévi 2,6 milliárd euróról 13 százalékkal, 2,9 milliárd euróra emelkedett. Nyeresége 397 millió euró lett az egy évvel korábbi 217 millió után. A forgalom és a nyereség növekedése az észak-amerikai és kínai negyedik generációs mobilhálózati fejlesztési beruházásokhoz kapott megrendeléseknek köszönhető.

A hálózati berendezési üzletág üzletieredmény-kulcsa a harmadik negyedévben 13,5 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 8,4 és a második negyedévi 11,0 százalékról. A Reuters hírügynökség által végzett felmérésben elemzők átlagosan 9,9 százalékot jeleztek előre.

A Nokia navigációsszoftver- és térképüzletága, a Here értékesítési árbevétele 12 százalékkal, 236 millió euróra emelkedett a 2013. harmadik negyedévi 211 millió euróról. Az idei harmadik negyedévben a Here navigációs rendszerét 3,2 millió gépjárműbe építették bele gyárilag, tavaly 2,3 millióba.

A Nokia Technologies forgalma 9 százalékkal, 140 millióról 152 millió euróra emelkedett a Microsofttól származó technológiai licencdíj bevételei növekedésének köszönhetően.

A Nokia-csoport hat hónappal ezelőtt értékesítette 7,2 milliárd dollárért a Microsoftnak hosszú évek óta veszteséges mobiltelefon-gyártó üzletágát. A vállalat részvénye a Microsoft vételi szándékának bejelentése óta 140 százalékkal emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.