Brutális megszorítások lesznek a szocialisták szerint

Az MSZP szerint a napokban bejelentett, 2015-ös adócsomag brutális megszorításokat tartalmaz, egy családnak akár havi tízezer forintos terhet is jelenthetnek a változások – mondta Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő fővárosi sajtótájékoztatóján. Lázár János a Hír TV-nek nem zárta ki, hogy még változik a béren kívüli juttatások adóztatása.

BM
2014. 10. 25. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista politikus kifejtette: jövőre a cafeteria adójának növelése akár négyezer forintot is kivehet egy munkavállaló zsebéből amiatt, hogy annak adómértéke az idei 35,7 százalékról 51,17 százalékra emelkedik. Mint mondta, az összes többi, béren kívüli juttatás – így az Erzsébet-utalvány, a Széchenyi-kártya, az iskolakezdési támogatás, az egészségpénztári és az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj, a munkahelyi étkeztetés és a BKV-bérlet – adója is „brutális módon emelkedik”, 51,17 százalékról 65,79 százalékra.



Bangóné Borbély Ildikó közölte: nem elég, hogy 2012-ben az Orbán-kormány az Európai Unió legmagasabb áfáját vezette be, most termékdíjat is kivet a mindennap használatos fogyasztási cikkekre. Kérdésre válaszolva elmondta: véleménye szerint összességében akár havi tízezer forintos terhet is jelenthetnek az új adószabályok a családoknak. A termékdíj akár havi ezerforintos tétel is lehet, a cafeteria két keresővel számolva havi nyolcezer forint lehet, és ebben még nincs benne az internetadó, amelyről szerinte minden nap mást mondanak.

A politikus úgy véli: a Fidesz be is csapta a családokat, hiszen a választások előtt megígérték a két gyermeket nevelő családoknak, hogy a családi adókedvezményt ki fogják szélesíteni, ebből jövőre nem lesz semmi.

A nemzetgazdasági miniszter szerint nem az internetezők fogják megfizetni az új közterhet. Varga Mihály az m1 Az Este című műsorában azt mondta, bízik benne, hogy megfelelő verseny van a szolgáltatók között, ezért azok nem tudják majd továbbhárítani a közterhet az ügyfeleikre.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is nyilatkozott az ügyben, az Indexszel azt közölte, hogy a törvényjavaslat még biztosan változni fog, a frakció például javasolni fogja, hogy legyen felső korlát a törvényben „a távközlési adó már bevett szabályaihoz hasonlóan”. Azt még nem döntötték el, hogy ez mekkora, de „talán ezer forint” körül lehetne.

 

Blogbejegyzéseink a témában:
Az internetadó csak a vesztesek számát emelné
Bele a széles nagyvilágba





A kormány célja 2015-ben is a családi adórendszer fenntartása, a kis- és középvállalkozások (kkv) alacsony adózása és a különadók megtartása – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő kedden Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen bejelentették a kormány által a jövő évre tervezett fontosabb adózási szabályokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.