Éjféltájban figyeltek föl a gyanús hajóra

Több mint 2500 liter, 1 600 000 forint értékű adózatlan gázolajat foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) járőrei, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot – közölte az adóhatóság szombaton az MTI-vel.

LR
2014. 10. 18. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a NAV pénzügyőrei ellenőrzéseket végeztek a Dunánál, amikor éjféltájban észrevették, hogy az egyik közelben kikötött hajóhoz odaáll egy csónak, majd a hangokból arra következtettek, hogy éppen üzemanyagot szivattyúznak. A vízijárműben 1250 liter gázolaj volt, amelyet egy 20 méteres műanyag tömlőn keresztül terveztek a Duna-parti ingatlan területére kiszivattyúzni. A pénzügyőrök a lakóhelyet is ellenőrizték, ahol még több gázolajat találtak egy tehergépkocsi rakterében, a garázsban, valamint a kertben elhelyezett hordókban, ám ezek származását a tulajdonos semmilyen bizonylattal nem tudta igazolni – írja a NAV.

A csónakban, a fémhordókban, a műanyag kannákban és a tehergépjármű rakterében talált gázolajról a pénzügyőrök megállapították, hogy mindegyik jelölőanyagot tartalmaz. Ez kizárólag olyan gázolajban található meg, amelyet adómentesen szereztek be és a jövedéki törvény szerint csak gazdasági tevékenységet (például személy-, vagy áruszállítást) folytató hajó üzemanyagtartályában használható fel jogszerűen.

A pénzügyőrök gázolaj mellett a szállítására használt csónakot és tehergépjárművet is lefoglalták. Az ügyben költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.