Ezek a legmenőbb hazai cégek

Varga adta át a Díj a Sikeres Vállalkozásokért szeptemberi címeit.

LM
2014. 10. 06. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hónap beruházója elismerést az Evonik Agroferm Fermentációipari Zrt., a hónap kis- és középvállalkozása díjat a Járműszerelvényt Gyártó Zrt., a hónap induló vállalkozása címet a Skawa Innovation Kft. érdemelte ki.

A díjat Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében 2013 augusztusától adják át három kategóriában azzal a célja, hogy elismerjék, ismertté tegyék és ösztönözzék azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak az ország gazdasági növekedéséhez, példaként szolgálnak a sikeres vállalkozás megvalósításához.

 

Varga Mihály a díjátadón kiemelte: a magyarországi vállalkozások közül sokan értek el kimagasló eredményeket, példaként említette, hogy a Gazdagmami Kft. a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” versenyen a kontinens legjobbja lett az idén.

A „Díj a Sikeres Vállalkozásokért” kitüntetést kapottak közül az elmúlt időszakban a QuantisLabs Kft. borászati ellenőrző rendszerével bejutott a világ egyik legrangosabb, startup cégeknek kiírt amerikai verseny döntőjébe, a chocoMe Kft. hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett, a Tokaji Borecet Manufaktúra három termékével is elnyerte a legjobb ízért járó díjat nemzetközi versenyen, a Now Technologies az egyik legnagyobb kockázati tőkekezelőtől 100 millió forintos támogatást kapott, a Magyarmet Finomöntöde Bt. a nagy iparvállalatok nemzetközileg elismert beszállítójává vált, az ImmunoGenes Kft. a világ első hat gyógyszergyára egyikének értékesítette eljárását – ismertette a magyar vállalkozások sikereit Varga Mihály.

 

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország gazdasági teljesítménye, előrejutása a cégek teljesítményén múlik, és kijelentette: folytatni kell a szakképzési rendszer átalakítását a gazdaság igényei szerint, a foglalkoztatás előtti akadályok lebontását a rugalmasabb munkaerőpiac kialakításához, az innovációs források hatékony felhasználását úgy, hogy az a kisvállalkozásokhoz is eljusson.

 

A díjátadón elhangzott, hogy az 1987-ben létrejött Evonik Agroferm Fermentációipari Zrt. a világ egyik vezető cégének számít az aminosav-előállításban, a modern állati takarmányozásban felhasznált 4 legfontosabb esszenciális aminosavat gyártja és forgalmazza. A 2013-ban megkezdett több mint 3 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően világszínvonalú üzemet hozott létre Kabán, amely több mint 100 dolgozó foglalkoztatásával évi 30 ezer tonna aminosav előállítására képes, termékeit az egész világra exportálja.

 

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. vasúti személykocsik és autóbusz szerelvények előállításával foglalkozik 1916 óta, az elmúlt tíz évben a cég teljesen megújult, 159 embernek ad munkát, középtávú cél a tiszavasvári gyár létszámának további bővítése. A vállalat termékeinek csaknem 99 százalékát külföldön értékesíti, 2011-ben a Siemens AG a 36 000 beszállítójának értékelése során a társaságot a legjobb beszállító címmel tüntette ki innováció kategóriában.

 

A Skawa Innovation Kft. az Easyling programmal a weboldalak fordítását könnyíti meg, és teszi a lehető legegyszerűbbé, legolcsóbbá. A hét alkalmazottal működő Skawa több nemzetközi fordítócéggel is szerződést kötött, közülük kettő a világ azon öt legnagyobb fordítóirodája között van, amelyek a Fortune 500 vállalatok oldalait fordítják.

A díjátadón a kitüntetett cégek képviselői, megköszönve az elismerést, hangsúlyozták: nemcsak a gazdasági sikerek fontosak számukra, hanem a társadalomtól kapott pozitív visszajelzések is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.