Fel kell pörögni

Beruházásokra és a versenyképesség erősítésére van szükség Németországban, de az államháztartás egyensúlyának megőrzése mellett.

LR
2014. 10. 19. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wolfgnag Schäuble a Welt am Sonntag című lapban megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy sürgető feladat a versenyképesség erősítése és beruházások elindítása több területen. „Ezzel foglalkoznunk kell, méghozzá gyorsan és konkrétan” – mondta a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy „teljesen jogos a kritika” a kormánnyal szemben amiatt, hogy mostanáig nem tett elég erőfeszítést. Elsősorban az uniós digitális belső piac, az energiaunió és a németországi infrastruktúra területén kell beruházásokat indítani – emelte ki.

A Welt am Sonntag szerint ezekről a témákról egyeztet majd hétfőn Berlinben Wolfgang Schäuble és a gazdasági miniszter, Sigmar Gabriel francia kollegáikkal, Michel Sapin pénzügyminiszterrel és Emmanuel Macron gazdasági miniszterrel, Angela Merkel kancellár pedig kedden bemutat egy programot, amely az informatikai szektorba irányuló kockázatitőke-befektetések ösztönzését célozza. A gyenge gazdasági növekedés miatt Németországban egyre kiterjedtebb vita zajlik arról, hogy a kormánynak az államháztartás egyensúlyára vagy a gazdaság élénkítésére kell-e összpontosítania.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.