Gőzerővel dolgoznak az új büdzsén

A cél a banki elszámoltatás és a bürokrácia csökkentése. Már a Költségvetési Tanács előtt a 2015-ös büdzsé terve.

VZ
2014. 10. 20. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KT elnöke kiemelte: a jogszabály alapján a Költségvetési Tanácsnak tíz nap áll rendelkezésére, hogy véleményt alkosson a törvényjavaslatról.

„Gyorsítani igyekszünk a véleményezést, október 27–28-ára szeretnénk elkészülni vele” – mondta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a Költségvetési Tanács elé terjeszti a központi költségvetés 2015-ös évre vonatkozó tervezetét.

A közlemény szerint az NGM a költségvetés kidolgozásánál arra törekedett, hogy egyrészt 2015 a banki elszámoltatás éve legyen, és részben ennek köszönhetően több pénz maradjon a családoknál, ezzel is erősítve a nemzetgazdaság számára fontos belső keresletet. A kormány másik fő célja, hogy nagyarányú bürokráciacsökkentést indítson el Magyarországon, ami az ország gazdasági versenyképességét jelentősen javítja.

A kormány a törvényi előírást betartva legkésőbb október 31-ig beterjeszti az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét, ami a benyújtással válik nyilvánossá – tudatta az NGM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.