Hamarosan indul a termelés a Takatánál

Az autóipari biztonsági berendezéseket gyártó cég ezer új munkahelyet létesít a borsodi megyeszékhelyen.

MD
2014. 10. 02. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen Kriza Ákos Miskolc Fidesz–KDNP-s polgármestere, Kersten Bachmann, a Takata elektronikai és légzsák üzletágért felelős európai igazgatója, valamint a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke, Vécsi György vett részt. Elhangzott, hogy a munkálatok október közepére befejeződhetnek, a Takata hamarosan megkezdheti termelését Miskolcon.

Az autóipari biztonsági berendezéseket, egyebek mellett légzsákokat is gyártó cég ezer új munkahelyet létesít a borsodi megyeszékhelyen, több mint 20 milliárd forintos beruházásával, ez Miskolcon az elmúlt öt év legnagyobb zöldmezős beruházása. A japán társaság elsősorban autóipari beszállítással foglalkozó multinacionális cég, amely a világ 20 országában üzemeltet különböző gyártórészlegeket, Magyarországon eddig nem volt jelen. A társaságnak összesen 55 gyára van a világ több országában, alkalmazottainak száma meghaladja a 36 ezret.

A tokiói székhelyű multinacionális cég saját tőkéje 41,86milliárd jen, a 2013. március 31-én zárult pénzügyi évében a konszolidáltan számított értékesítései 415,52milliárd jenre rúgtak (1 japán jen 2,19 forint), a Takata európai központja Németországban, Frankfurt mellett van, a cég partnerei között található az Audi, a BMW és a Daimler is.

Kersten Bachmann azt mondta: a Takatának Európában hat légzsákgyártó üzeme van, ezek összességében több mint 500 millió euró értékben termelnek évente, a miskolci a hetedik gyáregységük.

A kormány idén stratégiai megállapodást kötött a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.