Hosszú hétvége: lassan megtelnek a szállodák

A Világgazdaság összeállítása szerint már most nehéz üres szobát találni.

BLM
2014. 10. 16. 6:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság csütörtöki cikke szerint a legjobb vidéki wellnesshotelekre már most ki lehet tenni a megtelt táblát, pedig az utolsó nagy foglalási roham még hátravan. A tíz legnépszerűbb település közül nyolcban van termálfürdő; a legfelkapottabb célpont Eger – írták.

Ahol wellnesszelni lehet, ott telt ház várható, a többi városi és budapesti szállodában nem magasabb lényegesen a telítettség, mint máskor – közölte a Danubius szállodalánc. A Hunguest Hotels pedig arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a 21 házból álló szállodalánc már most 90 százalékos telítettségen áll, de például a tapolcai, a zalakarosi és a hajdúszoboszlói hotelekben már akadnak teljes kihasználtságú napok is.

A szállodák főleg három éjszakás csomagokat árulnak, a szobákat ilyenkor akár 10-15 százalékkal magasabb áron lehet értékesíteni. Sokan azonban a lehető legrövidebb időszakra foglalnak, gyakran már csak egy vagy két éjszakára sikerül telt házat produkálniuk a házaknak. A Szallas.hu szerint az átlagos foglalási érték a négynapos hétvégére meghaladja az 50 ezer forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.