Javult a foglalkoztatási helyzet az USA-ban

Nőtt az első alkalommal munkanélküli-segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban, a foglalkoztatási helyzet azonban ezzel együtt javult – közölte csütörtökön az ország munkaügyi minisztériuma.

NT
2014. 10. 23. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban a 42. héten 283 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli-segélyért, 17 ezerrel többen az egy héttel korábban benyújtott 266 ezernél. Elemzők 282 ezer új kérelemre számítottak a hétre. A minisztérium a 41. heti adatot 264-ről 266 ezerre módosította. Az első alkalommal segélyért folyamodók számában bekövetkezett növekedés ellenére a 42. heti adatok javuló foglalkoztatási helyzetet tükröznek.

A kérelmek négyheti mozgóátlaga 2000 májusa óta a legalacsonyabb szintre, 281 ezerre csökkent a 42. héten az előző heti 284 ezerről. A négyheti mozgóátlag már 2006 óta a leghosszabb ideje tartózkodik az elemzők által kritikus szintnek tekintett, a javuló foglalkoztatási helyzetet a romlótól elválasztó 300 ezres küszöbérték alatt.

A népesség számában bekövetkezett növekedéssel kiigazítva az első alkalommal munkanélküli-segélyért folyamodók 42. heti száma történelmi mélypont közelében tartózkodik.

A tartósan munkanélküli-segélyben részesülők száma a 42. héten 2000 decembere óta a legkevesebbre, 2,351 millióra csökkent az egy héttel korábbi 2,389 millióról. Elemzők 2,380 millióra számítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.