Jól teljesít a mezőgazdaság

A mezőgazdaság a magas bázis ellenére 2014-ben is várhatóan pozitívan járul hozzá az ország GDP-jének növekedéséhez – jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten, az OTP Bank agrárpartner-találkozóján.

LR
2014. 10. 28. 21:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czerván György ismertetése szerint a mezőgazdaság az idei első félévben 0,2 százalékponttal járult hozzá a bruttó hazai termék növekedéséhez, a múlt évben pedig 0,9 százalékponttal. Hozzátette: az agrárium teljes kibocsátása tavaly összességében rekordméretű, 2313 milliárd forint volt.

A mezőgazdasági beruházások volumene 2013-ban 9,1 százalékkal bővült, az idei első félévben pedig 29,4 százalékos volt a növekedés – mondta az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.