Leszált az Emirates első járata Budapesten

Naponta indul járat a fővárosból Dubajba.

NT
2014. 10. 27. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emirátusokbeli légitársaság keddtől naponta közlekedik Budapest és Dubaj között egy Airbus A330-200-as géppel, amely 276 utast tud szállítani.  Thierry Antinori, az Emirates kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a magyar piacon jelenleg a leggyorsabb és a legkényelmesebb ajánlatot adják a Kelet felé utazóknak, így a turizmus fellendítésében is szerepet kaphatnak.

Kitért arra, hogy a budapesti járaton  lehetséges a kapacitások további bővítése, s nem aggódnak a foglalási adatok miatt. Jelezte, hogy a gépek 12 tonna áru szállítására is alkalmasak. Elmondása szerint azért esett Budapestre a választásuk, mert jobb ajánlatot tudnak adni, mint a versenytársak, és ezekből következően rentábilis lehet az útvonal.

Balogh Csaba, a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium helyettes államtitkára azt mondta, a dubaji légitársaság megjelenése része a keleti nyitás politikájának, és kiemelkedő jelentőségűnek nevezte, hogy az öböl menti térség befektetői és turistái felfigyeltek a magyar piacra, ami a bizalom jele. Hozzátette: a légitársaság nemcsak járatot, hanem szolgáltatási központot is nyit az országban, ezzel 300 új munkahelyet hoz létre.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, a repülőtérnek fontos, hogy a világ legjobb légitársaságai jelen legyenek Budapesten, és az Emirates a légi ipar egyik meghatározó szereplője. Fontosnak nevezte, hogy a repülőgépek légiáru-szállításra is alkalmasak, mivel ez is segít a Budapest Airportnak abban, hogy az áruforgalom tovább növekedjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.