Mindenki részt vesz a tűzifa-értékesítési akcióban

A tízszázalékos árcsökkentés egy háztartásnak átlagosan 20-30 ezer forint megtakarítást jelent a fűtési szezonban.

MD
2014. 10. 04. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az ármérséklés egy háztartásnak átlagosan 20-30 ezer forint megtakarítást jelent a fűtési szezonban.

A földművelésügyi tárcához tartozó állami erdőgazdaságok 170 ezer köbméter készlet erejéig alkalmazzák első körben a tízszázalékos rezsicsökkentést, a keret később akár bővíthető is. Ez a tűzifamennyiség nagyjából húszezer család, átlagosan számolva hatvanezer személy számára nyújt olcsóbb fűtési lehetőséget – közölte az minisztérium.

Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat, ez mintegy 100 mázsa tüzelőanyag, amelyet az erdőgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. Bármelyik erdőgazdaságban vásárolható kedvezményes tűzifa, ám célszerűbb a lakóhelyhez legközelebbitől venni, hiszen így olcsóbb a szállítási költség. A tűzifát sarangolt állapotban, azaz egységes méteres, erdei köbméterben mért állapotban szállítják – olvasható a közleményben.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy az agrártárca is csatlakozik a rezsicsökkentéshez. Hangsúlyozta: segíteni kell azokat az embereket is, akik fával tüzelnek. A tűzifarezsi-csökkentés nem azonos a szociális tűzifaprogrammal – jelezte, hozzátéve, hogy idén a két programban összesen 300 ezer köbméter tűzifa kerül kedvezményesen a lakossághoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.