Nagy megtakarítást érhetnek el Debrecenben

A most záruló önkormányzati ciklusban kétmilliárd forintos fejlesztés történt a város legnagyobb lakótelepén.

BLM
2014. 10. 06. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp László (Fidesz–KDNP) a Debrecen, Tócóskerti lakótelepen primer távhővezetékek és felhasználói hőközpontok korszerűsítése elnevezésű beruházás zárórendezvényén kiemelte: a legjelentősebb fejlesztés eredményeként 850 millió forintból korszerűsítették a Tócó-térségi lakótelepek teljes távhőrendszerét. A rezsicsökkentésnek két formája van: egyik a szabályozással történő ármérséklés, a másik az elavult rendszerek felújítása, hatékonyságának javítása, ami a Tócóskertben is történt – tette hozzá a politikus.

A korszerűsítés nyomán 7300 lakásban lesz biztonságosabb és költséghatékonyabb a távhőszolgáltatás – jegyezte meg Papp László, hozzátéve, hogy a teljes beruházás európai uniós és hazai központi forrásból valósult meg. A hőszolgáltató cég az energiahatékonysági pályázaton megnyerte a beruházási összeg felét, az önerő-támogatásra irányuló pályázaton pedig további 426 millió forintot, a beruházás másik felét – ismertette a finanszírozás részleteit Papp László.

Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a korszerűsítés során 115 hőközpontot és 550 folyóméter távhővezetéket újítottak fel a legkorszerűbb technológiával.

A társaság a Tócóskerti lakótelepen a távhőrendszer üzembiztonságának fokozása és a szolgáltatás minőségének javítása mellett a beruházással jelentős segítséget nyújt a fogyasztóknak további energiamegtakarításra is: ha a társasházak is korszerűsítik épületeiket és felhasználói rendszereiket, nagyon jelentős energiamegtakarítást és kiadáscsökkentést érhetnek el – mutatott rá a vezérigazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.