Nagyot ütött a Digép kalapácsa

A világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet gyártott a Digép Hungary Zrt.

WL
2014. 10. 21. 20:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ács András kifejtette, a 280 tonna súlyú berendezés gyártása másfél évig tartott, amely megoldhatatlan finanszírozási problémát jelentett volna a cégnek, ha az Eximbank nem nyújtott volna a megvalósításhoz nagy összegű hitelt.

A sikerhez emellett hozzájárult a különféle ÉMOP-pályázati támogatások segítségével fokozatosan megújuló és javuló termelési környezet is – mondta az ügyvezető.

Úgy fogalmazott, ennek az eszköznek a gyártása óriási változást jelent a Digép Hungary Kft.-nél, ugyanis ezzel sikeresen visszatér a kovácsüzemi berendezések világpiacára, hasznosítva ezen termékek gyártása során felhalmozott szellemi termékeit és több évtizedes gyártási ismereteit, ugyanakkor igazítva a mai kor kívánalmaihoz.

Szerinte nincs még egy olyan magyar magánszemélyek tulajdonában álló magyarországi vállalkozás, amely a világpiacon csaknem egymilliárd forintba kerülő szerszámgépet tudna szállítani a világ legfejlettebb 8 országának egyikébe.

Ács András kitért arra, hogy az 1996-ban alakult Digép Hungary Kft. a nagy nevű jogelődök (Dimávag, Diósgyőri Gépgyár) hagyományait folytatva egyebek mellett fémipari szerszámgépek és célgépek fejlesztésével foglalkozik.

A múltban az egyik legsikeresebb terület a kovácsüzemi berendezések gyártása volt, és a világ 5-6 legnagyobb ellenütős kalapács gyártója között tartották számon a Digépet.

Arról is beszámolt, reményük van arra, hogy hamarosan Franciaországba is leszerződjenek egy ugyanilyen gépnek a szállítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.